Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Portret #12: Fakir

Portret #12: Fakir

Zoals elke week hebben we een nieuw interview! Onlangs hebben we een nieuwe categorie geopend die is gewijd aan makers. In de wereld van Toys Art zijn er alles: verzamelaars, makers, enthousiastelingen, bloggers, fotografen maar ook nieuwsgierig zoals jij en ik! En vandaag hebben we daarom een ​​afspraak met een maker. Hier is het portret van FAKIR !

Wanneer ben je begonnen met werken aan speelgoedkunst?

Ik ontdekte het speelgoed rond 2007, op het moment dat ik veel trok, ontdekte ik schilderen op canvas, op muur en andere steunen, en heel snel nadat ik een paar stukken begon te verzamelen, wilde ik het proberen en ik ontdekte een manier om mijn te brengen karakters tot leven.

Kawstattoo

Wat is je eerste creatie?

Het was het QBIQ -konijn, een platform ervan dat ik zelf in 2009 zelf produceerde.KonijnKonijn

En een van mijn eerste gewoonten waarop ik plezier had, zijn de "Supa Gnours" op een basis van Teddy Troops 10 "

Supagnoursteddytroops

Wat is je laatste creatie?

Mijn nieuwste creatie is een wolf die ik heb gebeeldhouwd op een basis van Trikky 5 "en die ik Okami noemde, in verwijzing naar een oude videogame. Het is een beperkte en genummerde editie van 10 harsstukken.

Okami_toy1 Okami

Wat zijn uw tools?

Ik gebruik voornamelijk acrylverf, een paar zeer fijne borstels en een goede dosis geduld voor het schildergedeelte.

En ik werk aan beeldhouwkunst en vorming, door mijn eigen limited edition hars -beeldjes te ontwikkelen, met behulp van gereedschappen zoals: beeldhouwen pasta, schuurpapier, snijder en andere meer ongebruikelijke objecten zoals wasknijper, Japanse stokbakken ... zonder de meest bruikbare, mijn te vergeten, mijn Handen!

Okami_wip wip

Uw inspiratie?

Ik haal het grootste deel van mijn inspiratie uit de tekenfilms, tekenfilms, videogames uit de jaren 80 en 90, de Animés van de Ghibli -studio markeerden me definitief evenals bepaalde manga, zoals "Bitter Concrete", "Akira", "Afro Samurai" , "Samurai Champloo" ...

Veel van mijn werk is geïnspireerd door de Japanse cultuur en folklore, en mijn favoriete thema's zijn beste en Aziatisch eten. Ik hou ook van karikatuur, leid de "personages" van ons dagelijkse leven af ​​door middel van mode, tatoeage en andere schoten.

Niet Tattootoro Toch

Vind Fakir op de zijne Instagram / Twitter / Blog / Facebook

Als u ook deel wilt uitmaken van onze interviews, schrijf mij dan op dit adres: lucie@old.artoyz.com

Onze pagina Facebook / Instagram / Twitter.

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

Bishopparigo - 26/02/15 tot 14/03/15

Afgelopen donderdag vond plaats de opening van Bishopparigo. Wat kunnen we daar vinden? Veel prints met een fantastisch universum, bevolkt door schepsels, vogels vreemd en karakters kleurrijk. De t...

Portret #13: Wei Fang

Na onze kunstenaar Fakir Hier is Wei Fang een grote grote verzamelaar die rechtstreeks uit Taiwan komt! Wanneer ben je begonnen met het verzamelen van speelgoedkunst? Sinds 2004 ! Ik ontdekte het ...