Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: James Jarvis - Rock in Design

INTERVIEWS

James Jarvis - Rock in Design

James Jarvis bestudeerde de illustratie in Brighton en Londen. Hij werd in Frankrijk bekend om zijn werk aan de Imagin'r -campagne van de RATP voordat hij begon met het creëren van speelgoed met zijn bedrijf Amos -romaningen. Zijn inspiratie komt vooral uit rockgroepen van de jaren 1970. De naam gegeven aan het cartoonachtige universum waarin zijn personages evolueren is "World of Pain" en zijn onnavolgbare stijl (de personages met een hoofd in de vorm van een aardappel) is vandaag beschikbaar 'Hui in veel series. Hier is een klein interview met de heer, hij wilde ons in het Frans antwoorden, we hielden deze antwoorden op het woord klaar…. Je zal verrast zijn ! Allereerst, kunt u uzelf voorstellen aan het Franse publiek? Mijn naam is James Jarvis. Ik ben geboren in 1970 in Londen. Ik woon in Zuid -Londen, ik hou van tekenen, fietsen, joggen en luisteren naar psychedelische muziek. Wat is uw professionele carrière? Ik heb de illustratie bestudeerd aan Brighton University en Royal College of Art. Wat is uw nieuws en wat doet u om binnenkort te doen? Ik teken veel. Ik stel me de Toy-serie van de In-Crowd voor. Hoe doe je voor je creaties? Ik maak veel tekeningen. Vervolgens bereid ik technische tekeningen voor die ik naar een beeldhouwer stuur. Heb je nooit je speelgoed in massa willen produceren voor een grote fabrikant? Neen. Ik heb graag de controle over wat ik doe. Met een groot bedrijf denk ik dat ik mijn onafhankelijkheid zou verliezen. Maar ik wil graag populair speelgoed voor iedereen maken, niet alleen beperkt publiceren. Kun je het universum van je personages beschrijven? Mijn personages leven in verschillende universums van aardappelhoofden. Deze universums zijn allemaal verschillend. In een universum gebruiken ze alleen 'Helvetica'. In een andere leven ze nog steeds in grotten. Maar alle inwoners van deze universums hebben hoofden gevormd als aardappelen. Wat zijn uw belangrijkste invloeden? Richard Scarry, Hergé, Gary Panter, Josef Muller-Brockman, Paul Klee, Phillip Guston, Jean Dubuffet Hoe ben je gekomen om verzamelspeelgoed te maken? In 1998 stelde een vriend van Japanners voor dat ik speelgoed moest maken op basis van een van mijn tekenpersonen. Ik deed dit figuur met het modebedrijf, Silas; Met de hulp van een Japans bedrijf, Bounty Hunter. We hebben verschillende cijfers samen gemaakt totdat ik besloot om speelgoed te maken voor een nieuw bedrijf, Amos. Beschouwt u uw creaties als speelgoed of kunstwerken? Voor mij is het belangrijkste wat ik doe tekenen. Speelgoed is een bijproduct van de tekening. Zonder tekenen zou speelgoed niet bestaan. Wat voor dingen zou je de komende jaren willen doen? Ik zou graag een animatie willen maken. Ik zou graag macht willen betreden en iedereen kunnen vertellen wat ik moet doen. Wie voel je je dicht bij speelgoedontwerpers? Soms lunch ik met Pete Fowler. Wat zou je graag doen als je geen ontwerper was geweest? Ik wil dat ik een professionele fietser ben geweest. Ik hou van politiek. Wat zijn je favoriete films en tekenfilms? The Long Goodbye, Popeye, Le Samurai, Conan the Barbarian, dit is Spinal Tap, Pinnochio ... Wat is je favoriete website? http://www.cyclingnews.com Wat is je favoriete videospel? Ik hou niet van videospeelgoed. Je favoriete held? Jan Ulrich, Je favoriete slechte jongen? Richard Virenque. Wat lees en luister je nu? Ik probeer Proust te lezen, maar het is moeilijk. Op dit moment hou ik echt van het nieuwe album van Ween. Ik luister naar Will Oldham, The Pretty Things, John Phillips, Carter Family, Pavement. Welke filmposter of welke schijfomslag zou je willen maken? 13e verdieping liften James Jarvis James Jarvis James Jarvis James Jarvis James Jarvis James Jarvis

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

INTERVIEWS

Pete Fowler: Freaky Cool

De maker van de prachtige wereld van monsterisme beantwoordt onze vragen Hallo, kun je jezelf voorstellen aan de Fransen? Hallo, ik ben Peter. Welkom in mijn monsterismewereld! (In het Frans in...

INTERVIEWS

Rolito volledige versie interview

Hier is het Rolito -interview gepubliceerd in Clark Magazine N ° 13, maar deze keer in zijn geheel met veel interessante bonus :) Rolito -interview Presentatie (curriculum, ervaringen) Ik deed ...