Naar inhoud

Winkelwagen

Je winkelwagen is leeg

Artikel: Pete Fowler: Freaky Cool

INTERVIEWS

Pete Fowler: Freaky Cool

De maker van de prachtige wereld van monsterisme beantwoordt onze vragen Monsterisme Monsterisme Hallo, kun je jezelf voorstellen aan de Fransen? Hallo, ik ben Peter. Welkom in mijn monsterismewereld! (In het Frans in de tekst)

Wat is je achtergrond ? Ik heb de school van grafische kunsten 10 jaar geleden in Engeland gedaan, en al 5 jaar heb ik mijn "grafische universum" gemaakt waaraan ik mijn ideeën kan opmaken.

Uw nieuws en projecten? Welnu, op dit moment werk ik aan verschillende projecten, een campagne voor een merk mineraalwater, deel 3 van mijn reeks speelgoed en ik ga in een animatieserie die in 2004 moet worden geboren.

Hoe doe je je creaties? Ik begin altijd met schetsen in potlood en probeer een personage te verdiepen dat ik me eerder op mijn schetsboek had voorgesteld en ik werk eraan totdat ik het leuk vind. Vervolgens trek ik ze op verschillende manieren op illustrator en vanuit verschillende invalshoeken om ze naar de fabriek te sturen, zodat ze de meester produceren.

Heb je al aangeboden om voor een multinational te werken? De Camguin -beeldjes werden geproduceerd door Sony Creative Products, wat voor mij in feite de grootste van de "kleine" speelgoedbedrijven is. We zijn ons onafhankelijke bedrijf, Playeast, begonnen om ons te concentreren op mijn producties en die van andere makers ook, waardoor we wereldwijd controle kunnen hebben over al onze projecten. Bosser met een heel groot bedrijf interesseert ons niet echt, omdat we liever dingen op onze eigen manier doen. We maken al veel stukken en we hopen dat het na verloop van tijd zal groeien.

Welk universum evolueren uw serie? Mijn inspiratie komt overal uit: natuur, dierendocumentaires, folklore, bovennatuurlijk, popcultuur, films, muziek, strips, tekenfilms, eten, mijn vrienden, skateboarden en de mysteries van het universum

Wat zijn uw belangrijkste invloeden? Al die ik zojuist heb genoemd. Ik bewonder ook artiesten zoals Shigeru Mizuki, Fujiko Fujio, Jim Woodring, Maurice Sendak, James Jarvis, Hokusai, Tom Barwick, Paris Hair om er maar een paar te noemen.

Hoe ben je naar vinylfiguren gekomen? Ik had al een tijdje 3D gedaan en ik probeerde grotere sculpturen die ik in Tokio heb tentoongesteld met een andere kunstenaar, Paul Davis, en toen benaderde Sony me om een ​​reeks speelgoed te produceren, en ik zei plotseling ja.

Ontwerp je je creaties meer als kunstwerken of speelgoed? Ze zijn wat ze zijn, het is aan mensen om hun eigen mening te vormen.

Wat voor soort objecten zou u de komende jaren willen ontwerpen? Ik zou graag willen dat ons uitje schema een beetje regelmatiger is, en fulltime productie in onze animatieserie, en misschien een film! Op welke artiesten voel je je in de buurt? In termen van houding denk ik dat James Jarvis. We zijn allebei onafhankelijk en we hebben onze eigen alternatieve concepten en realiteiten. Hij is ook een vriend van mij. Met wie zou je willen samenwerken? Ik hoop een beeldje te maken met Shigeru Mizuki in een toekomstige afsluiting, en ik denk dat ik samenwerk met Mr Jarvis op Satin Posters A2

Wat doe je nog meer? Ik hou van muziek, ik verzamel de platen en ik doe de DJ van tijd tot tijd naar avonden. We hebben een avond getiteld Mentasm die 4 of 5 keer per jaar plaatsvindt, waar mijn vrienden en ik records uitgeven, er zijn ook groepen die plaatsvinden en waar we kunstwerken doen. Dit jaar was het erg leuk om in veel verschillende steden te reizen door mijn werk mee te nemen. Ik verzamel ook veel dingen en onlangs verzamel ik meubels.

wat is je favoriete film? The Wicker Man van Robin Hardy

Je favoriete cartoon? Op dit moment is het prinses Mononoke, maar ik hou van alles wat uit de Ghibli -studio komt of gemaakt door Miyazaki. Uw favoriete website? www.netsounds.com (dat is waar al mijn geld begint!)

Je favoriete videogame? Aller tijden, Mario Kart

Votré favoriete held? Kitaro. (Cartoon Ge GE No Kitaro) Je favoriete schurk? Dennis Hopper.

Waar luister je naar en lees je nu? Ik ben net klaar met "Ik ben in de band" van Pamela Barre, en mijn favoriete album is de Fourtet LP "Rounds"

Welke schijf of film wil je kunstwerken maken? MH, misschien een vechtsportfilm met een gekke Kingkong, in de stijl van de legendarische Shaw -broers. Het kan niet slecht zijn in 3D!

Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Alle reacties worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd.

EXPOS - SALONS

Aangepast feest in Lyon!

Eerste evenement deze zaterdag 23 juni om de komst van de zomer te vieren in de gloednieuwe winkel Artoyz Lyon. En hier is het programma van festiviteiten: we hebben inderdaad enkele bevestigde ...

INTERVIEWS

James Jarvis - Rock in Design

James Jarvis bestudeerde de illustratie in Brighton en Londen. Hij werd in Frankrijk bekend om zijn werk aan de Imagin'r -campagne van de RATP voordat hij begon met het creëren van speelgoed met zi...